dissabte, 23 de gener del 2010

Up in the air


Up in the air és una comèdia dramàtica dirigida per Jason Reitman i protagonitzada per George Clooney, Vera Farmiga, Anna Kendrick i Jason Bateman. Està lleugerament basada en el llibre del mateix nom de Walter Kim.
Explica la història de Ryan, un home solitari que s'encarrega de volar per tot el món per encarregar-se d'acomiadar gent de la seva feina, tasca en la que és un gran expert., alhora que fa conferències sobre la seva particular filosofia de vida.  El seu màxim desig és arribar a tenir 10 milions de milles de la seva aerolínia per tal d'aconseguir una tarja especial. Pràcticament alhora, coneix dues dones, Natalie, una jove emprenedora que té ganes de canviar la manera de treballar de Ryan i la seva empresa, i Alex, una atractiva dona que sembla ser l'ànima bessona d'ell. A poc a poc, s'anirà enamorant d'ella i veurà perillar el seu estil de vida.
Comèdia a estones agredolça sobre la soledat, amb un rerefons lleument social. Fantàstica escena inicial a l'aeroport, amb un muntatge meravellós que imita una coreografia. Tot el film m'ha sorprès molt agradablement.