diumenge, 26 de desembre del 2010

Brigada Central: 1. Flores, el gitano


Brigada Central: 1. Flores, el gitano és un llibre, recull dels 5 primers guions que Juan Madrid va fer a finals dels 80 per la serie de televisió Brigada Central. Els guions ja havien estat publicats, però Madrid els ha revisat i els ha publicat novel·lats. Estan publicats per Ediciones B dins la col·lecció La Trama. El seu preu és de 20 €. Han de sortir dues novel·les més amb la resta dels guions. El volum 2 serà Asuntos de rutina i el 3, El hombre del reloj.
El protagonista de les novel·les és Flores, gitano i policia, que es fa càrrec d'un nou grup de policies d'èlit. Els casos i les relacions personals es veuran creuats moltes vegades. Hi ha enemics puntuals i d'altres que es van repetint al llarg de tots els guions.
Malgrat es diu que la sèrie va ser censurada i que els guions estan corregits, he llegit la novel·la i he vist la sèrie fa poc, però no he notat grans diferències. Això si, tant la novel·la, com la sèrie (no l'havia vist en el seu temps) m'han agradat força. Ja espero les altres dues novel·les.