dimarts, 5 d’agost del 2014

Contes de por i de misteri




Contes de por i de misteri és un recull de contes de l'Edgar Allan Poe, publicat per Edicions 62 i l'Ara dins la Col·lecció Clàssics de la Literatura Juvenil, amb el número 26.

Els contes que hi ha són vuit: La caiguda de la Casa d'Usher, La carta robada, William Wilson, El gat negre, El cor delator, La màscara de la mort vermella, L'home de la multitud i Ligeia. En la majoria, els protagonistes són éssers amb vicis com l'alcohol, joc o drogues, sentiments dolents i malalties provocades pels seus vicis. Queda bastant lluny potser La carta robada, relat més policíac i d'enginy que no pas els altres.

Malgrat no ser-hi alguns contes molt populars, com La bóta d'amontilladoEls crims de la Rue Morgue o El pou i el pèndol, és una bona selecció dels relats d'un dels grans mestres de la literatura. Una molt bona lectura.

Per cert, l'any 1976, l'enginyer de so Alan Parsons i el seu grup de músics, The Alan Parsons Project, van editar el seu primer disc, Tales of Mistery and Imagination, basat en els contes d'Allan Poe.


2 comentaris:

Ricard Masferrer ha dit...

M'agraden molt els contes de Poe. Alguns d'ells fan veritable por. I què de Alan Parsons que després de ser enginyer de so dels millors àlbums de Pink Floid va començar la seva carrera amb aquest disc.

Eloy ha dit...

A mi també m'agraden molt. I si, aquesta música feia molt de temps que no l'escoltava, però em segueix agradant.