dijous, 23 de juliol del 2015

Impressions de la Semana Negra de Gijón 4




El divendres 17 vam seguir el següent programa:

  • Tertúlia literària a la Carpa Encuentros, conduïda per Paco I. Taibo II, amb molts escriptors parlant sobre diferents temes relacionats amb la novel·la i l'escriptura. Desordenada, divertida, potser amb menys gent seria millor.

  • Presentació d'Iris, d'Edmundo Paz Soldán, amb Ángel de la Calle. Autor interessant, més en la línia de la ciència ficció, gènere en el que debuta. Segons l'autor ja només li queda fer un llibre pornogràfic.
  • Xerrada d'Edmond Baudoin amb Norman Fernández i Pepe Gálvez. Eld ibuixant Baudoin va xerrar sobre les seves novel·les gràfiques, força relacionades amb el negre. Mentre anava avençant la xerrada, l'ambient s'anava fent irrespirable, ja que la carpa s'estava omplint de gent, no passava aire com altres tardes i feia molta calor. Quin era el motiu de tanta gent? Al final de l'acte es repartien de forma gratuïta 800 exemplars del catàleg fet per l'ocasió Vargas&Baudoin mestizaje noir. Gairebé va haver-hi bufetades per aconseguir el llibre. Al final, com que no em vaig ficar dins l'embolic fins que era massa tard, em vaig quedar sense. Però havíem comprat un altre, El sabor de la tierra, que ens va signar. No crec que la majoria de gent que va agafar el llibre gratis el volgués realment, però és clar, era gratis. Comprant llibres d'ell només érem quatre gats.

  • Acabat aquest acte, tocaven Elvira Lindo i Antonio Muñoz Molina, la qual cosa prometia ser un altre moment de massificació, com va ser, i vam fugir el més ràpid possible.
  • A la carpa A quemarropa, Paco I. Taibo II va presentar el llibre Todo llevará su nombre, de Fermín Goñi sobre els darrers dies de la vida de Simón Bolívar. El pitjor va ser el que ens va fer patir el Paco perquè no podia parlar gens bé, ja que se li havia trencat un pont de la dentadura. Tot i això, la presentació va ser correcta i les explicacions del Goñi, molt interessants.


I en aquest punt, vam decidir tancar la nostra Semana Negra del 2015, amb la intenció de tornar un altre any, ja veurem quan.