divendres, 28 d’agost del 2015

La mujer que no bajó del avión



La mujer que no bajó del avión és una novel·la de l'Empar Fernández, publicada per Versátil dins la seva col·lecció Misterio. Val 16,50 €.

L'Álex, perdedor i apàtic, aterra a l'aeroport de Barcelona des de Roma. Mentre espera la seva maleta durant una llarga estona, una altra maleta va fent voltes per la cinta. Quan surt la seva, veu que ningú l'observa i agafa l'altra. Arriba a casa del seu germà i l'obre. Dins descobreix roba de dona, potser de dues dones i un interessant diari que comença a llegir. Mentre el va llegint descobreix qui era la propietària de la maleta, i quina va ser la seva fatal sort. Llavors, comença a tenir dubtes del que fer amb la maleta i el diari, el qual no pot deixar de llegir. Al llarg del llibre, altres personatges interaccionen amb el protagonista: el germà, la cunyada i la neboda, un amic friki, el germà de la propietària, un policia,... A poc a poc, l'Álex se sentirà identificat amb la dona a qui li va prendre la maleta, alhora que creix la seva culpa mentre va llegint el diari.

És el segon llibre que llegeixo de l'Empar després de La última llamada, segon de la trilogia de la culpa. Si La última llamada era colpidor i angoixant, aquest no ho és, però et deixa un regust amarg, ja que tot i que la novel·la destil·la un humor àcid, és plena de personatges perdedors, sense esma o sense il·lusions. El protagonista, perfectament definit, un crack. Ara ens toca esperar el tercer llibre d'aquesta trilogia. Per cert, per quan?