dilluns, 25 de gener del 2016

El retorn de l'hongarès




El retorn de l'hongarès és un llibre de l'Anna Moner, publicat per Bromera dins la col·lecció L'Eclèctica, amb el núm 245. Va obtenir el Premi de Narrativa Alfons el Magnànim de 2014. El seu preu és de 19,95 €.

Aquesta novel·la salta del passat al present. A finals del segle XIX apareixen una sèrie de cadàvers de dones esquarterades a París. Mentre, en l'actualitat, arriba un taüt molt gran a L'Insitut Medicolegal. La Sara, l'antropòloga forense, se sentirà captivada pel misteri del taüt. L'inspector Béziers i el forense Locard, hauran d'investigar els assassinats en sèrie tot començant a fer servir la ciència.

A la Setmana del Llibre en català de l'any passat vaig veure l'autora i em va agradar el que es va explicar sobre el llibre. Es va fer tard i no el vaig comprar. Dies després el vaig comprar en una llibreria. Una molt bona compra.

Una història molt bona, escrita amb llenguatge precís, preciós, preciosista. Barreja ciència i art. Una mica gòtica. Una mica negra. Sensual i horrorosa. Una gran lectura.