dissabte, 4 de febrer del 2017

L'aquari, del David Vann



L'aquari és una novel·la del David Vann, publicada per Periscopi dins la col·lecció Antípoda, amb el núm. 17. Em va costar 17,96 €.

A Seattle, en un lloc no gaire maco ni agradable, la Caitlin, una nena de dotze anys, viu amb la Sheri, la seva mare, una dona molt amargada, sense esperances, amb una feina dura. La Sheri va a l'aquari cada dia, a observar i aprendre sobre els peixos. Allà hi coneix un home gran amb qui fa amistat i que farà que es replantegi la seva vida.

El llibre està estructurat en tres parts. La introducció, amb la Caitlin a l'aquari, una gran metàfora de la vida i les persones que hi ha al món, mentre la nena xerra amb el desconegut. A la segona part, la més dura i interessant del llibre, la mare i la filla viuen moment de gran intensitat mentre la Sheri explica la seva vida a la nena i la nena es posiciona fermament. El desenllaç del llibre, una mica més fluix que la resta de la novel·la.

Un autor que no coneixia, el David Vann, autor de Sukkwan Island, Premi Llibreter 2011 i que ja tinc encarregada. L'aquari val la pena, de veritat, encara que sigui la menys autobiogràfica de les obres de l'autor. Un altre encert del Club de Lectura Llegir en català.