dissabte, 18 de febrer del 2017

Temps de rates, del Marc Moreno



Temps de rates és una novel·la del Marc Moreno, publicada per RBA La Magrana dins la col·lecció La Negra, amb el núm 53. Va guanyar el VIII Premi Crims de Tinta. Em va costar 16 €.

L'Eloi és un pringat que té com a veí un traficant de drogues. Un dia, l'Eloi obre la porta de casa i el seu veí li passa una motxilla amb vuit quilos de coca per tal que li guardi durant un temps. El temps va passant, i la coca comença a cremar-li al nostre protagonista. Llavors, comença a consumir una mica amb els seus dos col·legues i després amb una noia que li agrada. Els rumors corren i altres traficants del barri busquen l'Eloi per tal d'aconseguir informació. Traficants, policies, penjats, familiars i d'altres apallissen, amenacen o torturen l'Eloi per tal de saber d'on surt aquesta droga. Però malauradament, l'Eloi perd la coca i haurà de fer mans i mànigues per tal de trobar-la i retornar-la al seu veí o a qualsevol dels altres que la vol.

He llegit unes quantes novel·les del Marc Moreno i aquesta és la que m'ha agradat més. Si Contra l'aparador tenia uns personatges perdedors amb gran sentit de l'humor, en aquest llibre l'humor és menor i potser molt més macabre i els perdedors ho són molt més. Especialment entranyable és el protagonista, amb el que comparteixo nom (sic). És una novel·la molt àgil i trepidant, que te la cruspeixes de seguida, es fa curta. Val la pena llegir-la.

També en parlen a:

2 comentaris:

EN CLAU DE NEGRE ha dit...

Totalment d'acord, Eloy! En breu escriuré la ressenya.

Eloy ha dit...

Quedo a l'espera. Estic segur que gaudiré de la teva ressenya com sempre ;)