divendres, 10 de març del 2017

L'imperi dels lleons, del Sebastià Bennasar




L'imperi dels lleons és un llibre del Sebastià Bennasar publicat per Alrevés dins la Col·lecció crims.cat amb el núm 28. Em va costar 17 €.

En Jean Neige és un petit delinqüent que comença amb segrests i atracaments i arriba a ser un important capo de la màfia lionesa. El llibre explica, amb un interessant ús del flaixbac, la història de la seva nissaga i del seu ascens dins el mon mafiós. Una vegada Lió es queda petit, comença a ampliar i diversificar el negoci, llençant tentacles cap la Costa Brava, Barcelona, la Costa del Sol, València i altres punts d'Espanya i d'Europa. Mentre s'amplien els horitzons de la família, els Neige controlen la prostitució i el tràfic de haixix a molts llocs d'Europa i fan aliances amb d'altres clans per tal de repartir-se territori i negoci.

Un llibre interessant, inspirat en clans mafiosos reals, que t'absorbeix de tal manera que no pots deixar-lo, on es parla de crims com qualsevol persona pot parlar d'un tema quotidià, on els diàlegs estan molt ben construïts. Llibre violent a estones, val la pena llegir-lo. Un altre llibre del Club de Lectura Llegir en Català (per cert, ja tocaria actualitzar la pàgina, ja que hem llegit uns quants llibres que encara no surten).

També en parlen a: