dilluns, 1 de maig del 2017

La draga, de l'Esperança Camps



La draga és un llibre de l'Esperança Camps. Està publicat per Llibres del Delicte amb el núm 23 de la col·lecció i, com a subscriptor, em va costar 11 €.

L'Ignasi, reporter aventurer, acomiadat al voltant dels 50 anys, decideix tornar a l'Illa on va néixer per tal de trobar-se ell mateix. Allà coneix una dona, la doctora de Poble, amb un passat misteriós. Mentre estan dragant el port, apareix un antic cadàver dins el maleter d'un cotxe. L'Ignasi fa moltes fotos i quan les observa se n'adona que sap de qui era el cotxe que van trobar al fons del port. Amb idees diferents cada dia, en un ambient gris plujós, l'Ignasi anirà descobrint tot de secrets amagats...

Un molt bon llibre, amb un estil estrany, signes de puntuació, majúscules que no hi són, pocs noms en majúscules, potser algun personatge. A estones, l'estil em va recordar a Cormac Maccarthy. Però hi ha més, l'autora juga amb el lector tot parlant directament amb ell. I també juga amb el narrador, ja que li explica fets, li comunica sensacions. L'editor, el Marc Moreno, ja em va dir que el llibre era dur, molt dur. I ho és. No m'ha decebut gens. Sóc un gran fan de tota la col·lecció, però aquest volum potser és el millor que he llegit.

També en parlen a: