dilluns, 5 de març del 2018

Irina, de l'Empar Fernández



FITXA DEL LLIBRE
TÍTOL
AUTOR
EDITORIAL
ANY EDICIÓ
Febrer 2018
DATA COMPRA
Febrer 2018
FORMAT
Paper
PREU
18 €
GÈNERE
Narrativa, negra
PÀGINES
301
ISBN
9788494819100

Irina és un llibre que barreja fets reals (o possibles) i ficció. Explica com una nena de 8 anys, l'any 1937, és deixada per la seva mare per tal que la cuidi la República Espanyola. Els republicans, al front del nord, anaven de retirada, i la nena, Asunción, va ser una dels més de 1000 infants que van ser portats a Rússia. Allà va passar una infància relativament bona fins que l'Alemanya nazi envaeix Rússia. La nena sempre va tenir l'esperança que tornaria amb els seus pares, però finalment va veure que això no passaria i es va integrar al país que la va acollir, on es va casar i es va canviar el nom a Irina.

En el nostre temps, el Santiago viu amargat i sense esperances. Fins que coneix l'Oxana, una noia russa guapa que el posarà en contacte amb el passat de l'Irina i que farà que tota la seva vida trontolli.

Una novel·la meravellosa. Cada llibre que llegeixo de l'Empar em confirma que és una de les millors escriptores que tenim, que pot fer una molt bona novel·la a partir d'un fet quotidià, sense molta acció (tot i que a Irina hi ha una mica). Mereix molt més reconeixement. Molt i molt recomanable.






3 comentaris:

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

Pendent de llegir-lo. Estic d'acord amb tu, l'Empar és una de les millors autores que tenin, cada llibre d'ella ens ho demostra.

jomateixa ha dit...

Ja el tenia a la llista, i amb el que dius encara me n'agafat més ganes

Eloy ha dit...

És una novel·la molt bona. Jo no diria que sigui negra, però negreja un pèl. Us agradarà...