dimecres, 6 de gener del 2010

Elogi de l'educació lenta


Elogi de l'educació lenta és un llibre de Joan Domènech Francesch publicat per Graó dins la col·lecció Micro Macro Referències, amb el núm 9. El seu preu és de 14 €.
Una escola ràpida no és necessàriament millor. Menys és més. La reflexió contra la immediatesa. No sóna pas malament, però el llibre, dividit en tres parts, dóna voltes al mateix durant tota la primera i la segona parts. Al final, dóna una sèrie de consells (potser és el més interessant) per tal de desaccelerar el temps, tant a l'escola com fora d'ella. Malgrat ser un llibre curt, se m'ha fet llarg de llegir. Idees interessants, però poc explicades, que es queden només en la superfície i donen voltes i més voltes al voltant del mateix.
Interessant per tal de veure noves perspectives.



2 comentaris:

Ricard ha dit...

Aquest llibre el tenia a la llista. M'agrada el títol i la proposta que fa, però després de llegir el teu comentari crec que no el llegiré. La llista de llibres és massa llarga.

Eloy ha dit...

Ara l'he deixat perquè el tenim com a feina per la setmana vinent.
Però després pots fullejar les 150 primeres pàgines (més interessants les darreres que les primeres) i llegir amb atenció el decàleg i les propostes. Potser podríem fer fotocòpia i parlar-ne a l'escola.