dijous, 20 d’agost del 2015

Las calles de nuestros padres



Las calles de nuestros padres és una novel·la de Francisco González Ledesma. Va ser publicada per La Factoría de Ideas el 2005 (la primera edició és del 1984) i és difícil de trobar ja que està descatalogada. El seu preu és de 10,90 € a Negra y Criminal.

Aquesta és la segona novel·la on surt Méndez, policia a la Barcelona post-franquista. L'inspector investiga dos assassinats de dones, una noia jove i una altra més madura. La relació entre totes dues és un periodista, l'Amores, colm de despropòsits i mala sort. Tots els personatges, periodistes, policies, advocats, empresaris, putes,... són perdedors, en el fons, però alhora entranyables. Com a fons incomparable, la vella Barcelona, quan el Xino es deia Districte V i encara no s'havia transformat en el Raval.

Amb un llenguatge dur, sense la censura que s'havia patit anteriorment, una novel·la interessant, a estones amarga a estones lleugerament divertida. El que mai es podrà dir que et deixi indiferent. Seguirem amb el Méndez, amb Crónica sentimental en rojo.