diumenge, 21 de febrer del 2016

Maldita verdad, de l'Empar Fernández




Maldita verdad és una novel·la de l'Empar Fernández. Està publicada per Off Versátil dins la col·lecció Misterio. Val 18 €.

La relació entre l'Olga i el seu fill de 17 anys Daniel és complicada. Una nit, l'Olga arriba a casa després d'un llarg torn a l'hospital. Veu que el seu fill no ha sopat i que s'ha quedat dormit amb els auriculars posats. Al dia següent, descobreix un fet tràgic. No es queda contenta amb la versió oficial i decideix contractar un detectiu, però no té prou diners i es posa en contacte amb un investigador sense llicència, qui començarà a anar cap enrere en la vida del fill. Potser el que va descobrint no és gens agradable i tal vegada s'hauria d'haver quedat enterrat...

Després de La mujer que no bajó del avión i La última llamada, l'autora tanca la seva trilogia de la culpa amb aquesta novel·la. Si la primera tenia estones d'humor àcid i la segona era millor no llegir-la si estaves "depre", aquesta tercera és brutal. Cal saber-ho tot? Qui ho decideix, el que s'ha de saber i el que no? Es poden enterrar els secrets? 

Se m'ha fet curta i ara mateix, tinc el sentiment de pèrdua. No hi haurà més novel·les sobre la culpa? Quina serà la propera? No triguis, Empar. Cada llibre que escrius, m'agrada més. Per cert, el Raúl és un personatge genial. Aprofitable.

També en parlen a:


Això és el que vaig escriure fa uns anys. Ara, l'he tornada a llegir, pel Club del Lectura A Quemarropa. Vam compartir una estona molt divertida. Vam conéixer una mica més les motivacions de l'autora (i alguns secrets de l'edició) i vam fer un fantàstic berenar. Què més es pot demanar?