divendres, 8 de juliol del 2016

A la seva pell, de la Raquel Gámez Serrano



A la seva pell és una novel·la de la Raquel Gámez Serrano. Està publicada per Llibres del Delicte, amb el número 17 de la col·lecció. El seu preu és de 14,95 €.

La novel·la, ficció, explica la història d'una noia que comença a treballar com a educadora en una presó. Allà coneix al Leo, a qui tracta d'ajudar amb totes les seves forces, ja que pensa que és innocent. La Gal·la té un trauma pel suïcidi de la seva amiga Patrícia, injustament empresonada. Ja que no la va poder ajudar, ara farà tots els possibles per tal d'aconseguir guanyar-se la confiança del Leo i ajudar-lo a ser lliure. Però les coses no seran gens fàcils, ja que hi ha alguns interessos creats i molta gent no desitja que res canviï.

La novel·la està basada en la història del Rodrigo Lanza (qui fa el pròleg del llibre) i els seus amics i en els fets que van succeir el 4 de febrer de 2006, amb una desocupació d'un edifici on es celebrava una festa, l'agressió a un policia que va quedar en estat vegetatiu, la detenció dels presumptes culpables, el judici i empresonament, el suïcidi de la Patricia Heras,... Aquests fets queden recollits al documental Ciutat morta.

M'ha agradat molt el llibre. Molt emotiu, molt dur a estones. Els personatges són molt creïbles. Quina por que et pugui passar alguna cosa així, que els responsables de la llei puguin anar en contra teva!!!

També en parlen a: