diumenge, 16 d’octubre del 2016

Manual práctico de novela negra, de Rubén García Cebollero



Manual práctico de novela negra és un assaig de Rubén García Cebollero. Crec que està autoeditat, encara que no estic segur del tot. Vaig comprar la versió Kindle per 6,82 € i ara mateix val 2,29 €.

L'assaig té 10 capítols on s'explica com fer una novel·la negra, des dels temes que es poden fer servir fins el conflicte, passant pels diàlegs, la trama, els personatges, entre d'altres. Cada capítol està ple de frases i opinions de molts autors del gènere. A més a més hi ha petites propostes d'escriptura. També, hi ha un capítol amb 17 entrevistes, amb les mateixes preguntes a alguns autors (Angelique Pfitzner. Raúl Argemí. Verónica García-Peña. Clara Peñalver. Dani el Rojo. Rene Roicher. Carmen Posadas. Ernesto Mallo. Esteban Navarro. José Javier Abasolo. Alexis Ravelo. Empar Fernandez y Pablo Bonell. Ricardo Bosque. Francisco Sempere. José Luis Muñoz. Jon Arretxe. Fran Santana). I com a darrer capítol, un annex amb bibliografia del gènere, moltes lectures recomanables d'alguns autors que coneixia i d'altres que no (he ampliat la meva llista de desitjos) i un recull de pàgines web.

En resum, no diria que després de llegir aquest assaig pots escriure una novel·la negra, però és interessant si ja saps bastant sobre l'art d'escriure. Si no és el cas, pots llegir-lo si t'interessa el tema. El que més m'ha agradat, han sigut els qüestionaris que han contestat els autors, alguns gairebé en pla telegrama i d'altres donant opinions llargues i raonades.