dimecres, 12 d’octubre del 2016

Soldadets de plom, del Josep Torrent


Soldadets de plom és una novel·la del Josep Torrent. Està publicada per Llibres del Delicte dins la seva col·lecció DeLite, amb el núm. 2. Em va costar 14,95 €.

El llibre comença explicant com una noia sense feina, sense futur, sense expectatives, s'apunta a l'exèrcit per tal de tenir un sou fix. Ella espera guanyar una mica de diners fent entrenaments en una base. El que no espera és ser enviada a l'Afganistan en "missió humanitària". Allà, durant quatre mesos i mig que es faran eterns, passarà per tot un seguit d'experiències que la tornaran a la seva terra totalment canviada, amb l'expectativa de tornar al front.

Josep Torrent ha escrit un llibre de lectura fàcil, però no fàcil de digerir. És un llibre que toca temes molt crus, alguns només pinzellats, que donarien per a molt més, una novel·la crítica amb la participació espanyola a la guerra de l'Afganistan i amb tots els interessos creats al voltant de les guerres, en especial d'aquesta (els dels països veïns, els rusos, els senyors de la guerra, les multinacionals, els governs, la CIA,...). Un molt bon llibre.

La col·lecció va començar amb Camins sense retorn i continua amb el llibre que gairebé acaba de sortir Entre dos fills.

També en parlen a: