dissabte, 29 d’abril del 2017

El gran futur, del Giuseppe Catozzella



El gran futur és un llibre del Giuseppe Catozzella. Està publicat per Sembra i val 19,50 €. (Sembla que la web de l'editorial no funciona avui)

L'Amal és un noi fill de pescador que viu en una illa en guerra. De petit, una mina explota, el deixa malferit i l'han de fer un trasplantament de cor. Aquest fet, fa que se senti diferent als altres i que tingui una ràbia interna molt gran. Durant els seus primers anys, és amic del fill del senyor del poble i d'una nena. Tots tres són molt amics, però diferents fets faran que es distanciïn.

El llibre, basat en fets reals, està estructurat en tres parts. He trobat que les tres podrien correspondre's amb tres paraules que comencen per M:

  • Mar. El mar és un personatge clau en aquesta part. Dóna menjar als protagonistes i provoca el gir cap a la segona part.
  • Mesquita. L'Amal camina pel desert tot buscant el camí de la religió. Al final, el seu costat més fosc provoca un altre gir cap a la tercera part.
  • Mort. L'Amal més fosc i salvatge lluita en una guerra sense molt sentit. Sembla que busca morir per quedar en pau.
Ja havia llegit un altre llibre de l'autor, Córrer sense por, que em va agradar més. Això no vol dir que aquest no m'hagi agradat, al contrari. Però la història de la Samia em va impactar. En resum, El gran futur és un altre llibre del Club de Lectura Llegir en Català, molt bo. Per cert, calbot per la web del Club, molt poc actualitzada...